• Valutahandelsignalen op Twitter
  • Valutahandelsignalen op Facebook
Tradesignalen voor de valutahandel

Faq

Hoe worden de signalen verzonden?

Dit gebeurd in een besloten Facebook- en Skypegroep. Daarnaast is er ook de Twitteraccount @Valuthandelsign waar updates over gesloten trades worden geplaatst. Ook ontvangen onze abonnees tussentijdse updates over lopende trades, bijv. wanneer wij gedeeltelijk winst nemen en de stoploss op winst zetten.

Hoe werkt het precies?

Het is op zich heel eenvoudig: Wij plaatsen de trades welke wij uitvoeren, het is aan u om deze wel of niet op te volgen. Wij geven verder geen trade advies, het gaat bij ons puur en alleen om het publiceren van onze eigen trades.

Op welke timeframes wordt er gehandeld?

Op de Daily timeframe charts. Hierdoor hebben onze klanten de tijd om in te stappen, zouden we scalpen op 5m en 15m charts dan bestaat er een grote kans, dat wanneer klanten het signaal lezen de trade alweer gesloten is. Het komt regelmatig voor dat we dagen en zelfs weken in een trade zitten. Op de kleine timeframes is er teveel ruis en spikes en een gevleugelde traders uitspraak is “become your brokers worst client”. Vrij vertaald: trade zo weinig mogelijk. Daarom bestaat de kans ook dat we soms enkele dagen in geen enkele trade zitten, simpelweg omdat we geen trade hebben gezien welke aan alle punten van ons systeem voldoet.

Waarom is die ene trade niet gepakt, er was een super trade op 15m?

Zie hierboven. Wij werken niet met EA’s of andere bots, alles gaat bij ons 100% handmatig. Wij kijken alleen naar Daily timeframe charts voor de overall trend. En ja, dan mis je soms de kleine moves en spikes op de kleine timeframes, maar omdat wij 23 paren volgen is het niet te doen om continue heen en weer te schakelen tussen kleine en hoge timeframes.

Ook omdat we veel paren volgen kunnen we niet alles traden. Als we al in een aantal trades zitten welke nog niet in de plus staan dan openen we geen nieuwe trade i.v.m. margin of als we bijv. al long eurjpy en gbpjpy zitten, dan openen we niet nog een keer long audjpy en nzdjpy daarbij. Als de jpy dan plots veel sterker wordt dan gaan 4 trades de verkeerde kant op. Beter is om dan een trade aan te gaan met geen correlatie met de paren waar je al in zit.

Wij zitten geen 24/5 achter de pc en daarom kunnen wij ook niet ieder signaal traden. Het zou ook geen nut hebben als wij midden in de nacht signalen gaan versturen als onze abonnees liggen te slapen. Op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur kunt u signalen verwachten.

Hoe ziet jullie dag er uit, wat is de werkwijze? Zitten jullie de hele dag alles te monitoren?

De charts staan de hele dag op de Daily timeframe charts en wij kijken een paar keer per dag naar deze charts. Wij kijken dan naar lopende trades en of er nieuwe trades te ontdekken zijn. Het grote voordeel van long term traden is dat je juist niet de hele tijd alles hoeft te monitoren.

Waarom is een trade daar gesloten, het ging nog veel verder?

Zodra we in een trade stappen, zetten we een SL en TP. Zodra de koers richting de TP beweegt, verplaatsen we de SL richting instap ook wel BreakEven genoemd. TP zetten we op een fibo-, pivot- dan wel voormalig steun/weerstand level. Door nieuws of andere oorzaken kan de koers doorschieten, maar onze trade is dan al gesloten. Van winst nemen is nog nooit iemand failliet gegaan en we moeten ook niet proberen om steeds te laatste pip uit te markt te halen. Zodra de SL op winst staat en de TP staat ingesteld zal er winst zijn.

Hoe groot moeten mijn lots zijn?

In het traden houden we ons aan de volgende regels. Per 1000$ mag u steeds met 1$ traden. Heeft u een account van 5000$ dan is het aan te raden om met niet meer dan $5 per pip te traden. Wij traden vaak nog kleiner, op die manier zijn we niet gefocused op 1 trade, maar spreiden we ons risico. In het zelfde voorbeeld van 5000$ zou u dan de 5$ ook kunnen spreiden over 5 trades met ieder $1 per pip. Het is zeer gevaarlijk om in dit voorbeeld 5 trades te openen met ieder $5 per pip, bijna een garantie dat de account wordt opgeblazen.

Een andere regel in trading is niet meer dan 1-2% van je account balance per trade te riskeren. In het voorbeeld van de 5000$ account dan niet meer dan 50-100$ per trade riskeren. De SL moet dan bij $1 per pip tussen 50 en 100 pips staan. Hier ziet u al, dat als u dan op 5$ per pip zit de SL op 10 of 20 pips zou moeten staan, bij lange termijn trades heeft een koers vaak meer ruimte nodig om te bewegen.

Andersom kunt u het ook berekenen. Als wij de SL op 80 pips zetten kunt u voor uzelf berekenen hoeveel risico u loopt met uw account en hoe groot het lot moet zijn. Dit valt precies tussen de 1 en 2% risk en kunt u traden met 1.25$ per pip. Zetten we de SL op 180 pips dan en houden we vast aan maximaal $100 per trade, dan is de lotgrootte 0.55$ per pip.

Waarom is de trade op vrijdagmiddag/avond (gedeeltelijk) gesloten?

Dit komt omdat we in economisch en politiek opzicht in spannende tijden leven. Denk aan de problemen in de Eurozone, maar ook in de VS, Midden-Oosten en Japan zijn er genoeg uitdagingen. Als er een besluit wordt genomen (door de EC, Merkel, IMF, ECB, Draghi, FED, Yellen, de BoJ, etc.) of als er een gebeurtenis (denk aan een grote tsunami bij Japan, een tweede 9/11) plaats heeft gevonden in het weekend kan de koers met een forse gap openen voorbij de SL. De koers wordt dan niet gesloten op de SL, maar op de koers waar het paar zich dan bevindt. In theorie kan dit een account opblazen en daarom “better safe than sorry”.

Wordt er op het nieuws (fundamenteel) getrade?

Kort gezegd: nee. Wij traden 100% mechanisch/technisch. Voordat we een trade aangaan nemen we wel een blik op de calendar om te voorkomen dat we niet vlak voor een belangrijk cijfer een trade starten. Denk hierbij aan ECB Press Conferences, FOMC Meetings, BoJ Meetings, bekendmaking rentebesluiten van de ECB en FED, NFP cijfer op 1e vrijdag van de maand etc. De markt reageert vaker wel dan niet tegengesteld op het cijfer, omdat het cijfer toch niet goed genoeg is of dat het nog slechter dan verwacht was. Voor ons is nieuws traden net een casino. Heeft de markt na bekendmaking van een cijfer een duidelijke richting gekozen, is er een grotere kans dat we instappen. Zitten we al in een trade voordat de cijfers bekend worden dan zetten we de SL op winst en TP verder weg, mocht de koers de goede kant op schieten dan gaat de SL mee de juiste kant op (trailing stop).

Wat is het te verwachten rendement?

Wij richten ons meer op het aantal pips dan rendementen. Ons doel om tussen de 400-1000 pips binnen te halen iedere maand. Daarnaast is ons doel om een maandelijks rendement tussen de 5 en 10% halen in onze account, maar dit kan per account verschillen i.v.m. andere in- en uitstapmomenten en andere lotgroottes.

Hoeveel trades zijn er gemiddeld per week?

Dat hangt natuurlijk van de markt af, maar reken op 1 tot 3 trades per week. Wij zullen geen trades forceren als er geen goede signalen zijn. Tijdens een trade verplaatsen wij vaak de SL in de winst en nemen voor een gedeelte winst.

Wat bedragen de kosten per maand voor deze signaalservice?

De kosten zijn € 79 per maand (incl. BTW) en de betalingen lopen via Paypro.

Op welke tijden kan ik de signalen verwachten?

De signalen worden op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur verstuurd. Het kan voorkomen dat er een signaal buiten deze tijden komt, maar dit zal een uitzondering zijn. Op vrijdagmiddag en avond openen we geen nieuwe trades meer i.v.m. een mogelijke “weekend gap” op zondagavond.

Hoe komt het dat mijn rendement niet overeenkomt met het rendement op deze website?

Het kan zijn dat u een aantal signalen niet heeft getrade, later dan ons bent ingestapt en/of eerder uit een trade bent gegaan. Tevens speelt de grootte van de lots en de leverage ook mee, wij handelen vrij conservatief. Grotere lots t.o.v. de account balance geven een ander rendement. Iedere abonnee bepaald de lotgrootte voor zichzelf, zie hierboven voor een leidraad die u kunt gebruiken. Het kan goed zijn dat 10 abonnees 10 verschillende rendementen hebben.

Op welke valutaparen wordt er gehandeld?

Dat zijn EURUSD, GBPUSD, EURJPY, CHFJPY, GBPJPY, AUDJPY, NZDJPY, USDJPY, AUDUSD, NZDUSD, EURNZD, GBPNZD, USDCAD, EURAUD, EURCAD, GBPAUD, USDCHF, AUDCHF, GBPCHF, NZDCHF, CADCHF, AUDCAD, AUDNZD.

Worden er garanties gegeven over de rendementen en winsten?

Dit is niet mogelijk, omdat u ten alle tijden zelf beslist of en met hoeveel lots u instapt. Als u door omstandigheden 2 weken niet kan traden dan kunnen wij hier niets aan doen. Geven wij een garantie af, dan zouden we compensatie moeten geven voor iets waar wijzelf helemaal geen invloed op hebben.

Hetzelfde geldt als abonnees naast onze signalen zelf ook nog traden op hun eigen account, wanneer u een tradesignaal van ons niet volgt of eerder sluit omdat u de winst niet terug wil geven aan de markt. Halen wij met dit signaal meer winst dan kunt u later niet deze misgelopen winst bij ons claimen. Ons doel is 5-10% per maand, of we deze rendementen halen is niet te garanderen. Maar dat geldt voor alles in het traden, er zijn geen garanties te geven. Er zijn geen zekerheden tot een trade is afgesloten.

Ik zie dat de resultatenpagina vrij nieuw is, hoe komt dat?

Wij traden al vele jaren, maar op deze accounts lopen alle soorten trades door elkaar. Scalp trades op de 5 en 15m charts, maar ook trades die we wekenlang aanhielden. Om een zo eerlijk mogelijk beeld te geven voor deze signaalservice zijn we een nieuwe account gestart waar we alleen de trades doen welke overeenkomen met ons systeem. Wij vinden dit wel zo eerlijk en transparant voor alle partijen.

Waarom niet 1 paar volgen op de 15m chart i.p.v. 23 paren op de Daily charts?

Afgezien van de praktische kant, nml. dat veel van onze abonnees het signaal dan pas lezen als de trade alweer gesloten is, zijn naar onze mening de beste rendementen te halen op de hogere timeframes. Er is simpelweg teveel ruis en spikes op de kleine timeframes en de koers kan alle kanten op schieten door allerlei factoren. Het is veel rustiger, efficiënter en winstgevender om op de grote timeframes te traden met gezond moneymanagement.

Forex is helemaal nieuw voor mij, kan ik bij Valutahandel Signalen terecht voor begeleiding?

Wij gaan ervan uit dat onze klanten een basis kennis hebben van het handelen op de forexmarkt, wij hebben het niet aan tijd om mensen individueel te begeleiden. Een account openen en de termen lots, pips, stoploss, takeprofit level, pivot en fibonacci, moving averages, candles, moneymanagement, stoploss en takeprofit verplaatsen etc. zouden geen onbekende termen voor onze klanten moeten zijn. Is dit wel het geval raden wij aan om eerst een demo account te openen bij een broker en bekend te worden met de materie door veel te lezen op onderstaande websites.

Ik zou graag meer educatie over Forex willen krijgen. Waar vind ik meer informatie?

Een zeer uitgebreide site is het Amerikaanse www.babypips.com . Ook zeer nuttige sites vinden wij http://www.learntotradethemarket.com (groot voorstander van long term trading) en http://www.protradenetwork.com (iedere week nieuwe trade video’s met uitleg). In Nederland zijn er meerdere fora en sites, waaronder www.forexfox.nl en www.dutchcoasttraders.com

Moet ik ieder tradesignaal exact opvolgen dat ik ontvang ?

Dat mag u helemaal zelf weten. Wij traden zeer licht en conservatief en kunnen daarom meerdere trades openen. Zit u al in een aantal trades met hoge lotgroottes en waarbij ook nog eens de SL nog niet op winst staat, dan raden wij aan om daarboven op niet nog meer trades aan te gaan. Wij versturen de signalen en het is aan u om te bepalen of u ze opvolgt en met welke lotgrootte. Het kan zijn dat u een signaal krijgt, maar dit valutapaar niet trade of dat u de trade zelf niet kan ontdekken in uw charts. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom u niet ieder signaal opvolgt, u bent baas over uw eigen trades en hier helemaal vrij in. Ook bij een lopende trade kunt u op eigen initiatief een trade eerder afsluiten als u het aantal pips voldoende vindt en deze niet meer terug aan de markt wil geven.

Mijn charts zien er heel anders uit.

Wij beseffen dat veel mensen traden met Metatrader4, wij gebruiken Trading Station II van FXCM UK. De lay-out bevalt ons beter en er zijn meer opties. Voor u maakt dat weinig uit, u kunt de signalen zelfs opvolgen zonder zelf ook maar 1 chart te bekijken. De koers blijft immers hetzelfde, op welk timeframe er ook gekeken wordt.

Hoe krijg ik toegang tot de beveiligde Facebook-, Whatsapp- en Skype groepen?

Nadat u zich geabonneerd heeft via onze Bestelpagina voegen wij u toe aan deze groepen. Wij checken hiervoor de klantgegevens die we binnen krijgen van Paypro. Zodra u het abonnement beëindigd worden de koppelingen weer onderbroken.

Zijn er ook vakantieperiodes?

In principe handelen wij het hele jaar, maar in de zomervakantie en de maand december is het merkbaar rustiger. Wij houden de markt wel in de gaten en zullen ook signalen sturen, maar verwacht niet het aantal signalen welke verzonden worden in de andere maanden.

Biedt Valutahandelsignalen.nl ook vermogensbeheer aan?

Dit bieden wij niet aan en zullen dit in de toekomst ook niet doen. Naast het abonnementsgeld maakt u geen geld aan ons over en zodoende blijft u ten alle tijden zelf de baas over uw account en daardoor verantwoordelijk voor uw eigen trades en account.

Wordt er ook autotrading aangeboden?

Op dit moment niet, het is wel iets waar we over nadenken. Bij autotrading wordt een klant account gekoppeld aan onze account en kopieert de klant account d.m.v. software in real-time onze trades.

Wel wordt er rekening gehouden met de verhoudingen in de accounts. Als de klant account kleiner of juist groter is dan onze balance dan wordt hier rekening mee gehouden. Hierbij hoeft de klant niet zelf te handelen, maar blijft de klant wel altijd de controle houden over zijn eigen account. Hij kan een trade eerder afbreken mocht hij dit willen. Ook hier wordt er aan ons geen geld overgemaakt, het gaat puur om de koppeling tussen de accounts en het copieren van de trades door gebruik te maken van een stukje copier software.

Zodra we deze service gaan aanbieden zal dit op een andere account zijn, omdat alleen mt4 accounts aan deze service kunnen deelnemen. U kunt hierover meer lezen op de autotrading pagina.

Wordt er ook individueel trade advies gegeven?

Hier hebben wij geen tijd voor. Regelmatig ontvangen wij (goedbedoelde) mails met vragen, tips en opmerkingen over een valutapaar. Het is voor ons niet te doen om iedere mail te beantwoorden of om het trade advies op te volgen. Wij versturen onze eigen signalen welke gegeven worden door ons eigen trade systeem. U heeft de controle over uw eigen account, ziet u ergens een trade kunt u deze traden. Maar wij zullen u daarin niet begeleiden of sturen.


© 2013 Valutahandelsignalen.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer